VIDEO// Pacienții își cumpără seringi fiind internați la spital

0

Caz revoltător într-un spital din Republica Moldova. Un pacient care a fost internat, a postat un filmuleț video în care se vede cum o asistentă medicală solicită bani pentru a cumpăra seringi. Între pacient și asistentă s-a iscat un conflict, dar care a fost aplanat atunci când pacientul a ieșit și a cumpărat singur seringile pentru a le utiliza în tratament.    

Asistenta medicală a atenționat pacienții că toți trebuie să dea câte 50 de lei, dar nici asta nu ar fi suficient, pentru că ar ajunge să cumpere doar 20 de seringi. Întrebată de bărbat de ce sunt pacienții obligați să dea bani pentru consumabile, angajata spitalului i-a recomandat să se adreseze directorului spitalului care le-ar fi dat ordin să colecteze bani.

Mai mult, asistenta medicală ”s-a lăudat” că ar fi strânde deja de la toți câte 50 de lei și când a intrat în salonul altor pacienți, aceasta deja avea o sumă de bani colectată în mână.

Bărbatul, s-a arătat vădit deranjat de atitudinea angajaților spitalului, spunând asistentei că el achită pentru polița medicală. Cea din urmă, i-a spus însă că ea nu va pune din buzunarul ei pentru a cumpăra seringile necesare spitalului.

– Tuc-tuc, uitaţi-vă câţi bani am strâns eu, toţi au dat.
– Şî câte cât noi trebui să dăm bani?
– 50, это хватает буквально на 20 шприцов, не больше.
– Pentru nacoale?
– Dap şi eu să pun bani?
– Dap noi lucrăm…să plătim la stat…
– Măi om bun, eu de la mine bani n-am să dau. Da n-am cu şi lucra.
– N-aveţi şpriţuri?
– N-are spitalul şpriţuri de 10 grame, să mă împuşti că nu le am. Poţi şi să controlezi. Am 10 şpriţuri de 20 şi gata, n-am nici un şpriţ.
– Nu dap cum să ne lecuim?
– Si eu de 20, am luat si am pus la voi tăţi de 20.
– Cum…cum să ne lecuim noi…?
– Nu ştiu, все претензий к глав врачу, я тут не причем совсем. Я маленькая медсестра, пешка. Vă aduc şi le pun pe tumbocică…

Redacția Sinteza a expediat filmulețele video către Ministerul Sănătății și suntem în așteaptarea unei reacții a instituției. Deocamdată, responsabilii nu au comentat situația creată.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata