Mama liderului cecen Ramzan Kadîrov a fost decorată de Putin cu Ordinul de Onoare

0

În cadrul unei ceremonii care a avut loc miercuri la Kremlin, președintele rus Vladimir Putin i-a acordat mamei președintelui cecen Ramzan Kadîrov, Aimani Kadîrova, Ordinul de Onoare, relatează novayagazeta.eu.

„Aimani Kadîrova, un filantrop și o persoană publică, și-a dedicat întreaga viață slujirii oamenilor. Ea conduce Fundația Akhmad Kadîrov”, a spus Putin, transmite democracy.md, cu referire la digi24.ro.

Decretul de acordare a ordinului a fost semnat încă din octombrie 2022. În aceeași lună, liderii autoproclamatelor „republici populare” Donețk și Lugansk i-au acordat mamei lui Kadîrov Ordinul Prieteniei. 

Aimani Kadîrova, în vârstă de 69 de ani, deține o multitudine de premii日本藤素 și titluri. Printre acestea se numără Ordinul Prieteniei „pentru contribuția ei la întărirea păcii și prieteniei între popoarele din Caucazul de Nord”, o medalie de la Garda Națională Rusă, Ordinul Akhmad Kadîrov, medalia „Glorie mamei”, insigna de merit „Pentru binefacere” și titlul „Onorat apărător al drepturilor omului al Ceceniei”. 

Anterior, Putin i-a acordat lui Khamzat Kadârov, nepotul de 26 de ani al lui Ramzan Kadârov, Ordinul Meritul pentru Patrie, gradul II. În decembrie, însuși Ramzan Kadârov a spus că Putin i-a acordat Ordinul Alexandru Nevski. În septembrie 2021, șeful Ceceniei a primit Ordinul Meritul Patriei, gradul III, „pentru marea sa contribuție la dezvoltarea socio-economică a regiunii și mulți ani de muncă conștiincioasă”. Soția lui Kadârov, Medni, a primit titlul de „Mamă eroină”. 

Fiica lui Kadîrov, Khutmat, în vârstă de 20 de ani, a primit Ordinul Akhmad Kadîrov pentru „contribuția sa enormă pentru dezvoltarea domeniului medical”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata