Marea Britanie anunță un prim deces după infectarea cu varianta Omicron a COVID-19

0

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunțat luni că un prim pacient infectat cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 a decedat în Regatul Unit.

“Da, din nefericire Omicron produce spitalizări și din nefericire avem confirmarea că cel puțin un pacient a murit din cauza variantei Omicron. Deci cred că ideea că aceasta este cumva o variantă mai blândă a virusului este un lucru pe care trebuie să-l excludem și să recunoaștem ritmul rapid prin care se răspândește în rândul populației. Prin urmare, cel mai bun lucru pe care toți îl putem face este să facem dozele booster”, a declarat Johnson în timpul unei vizite la un centru de vaccinare din Paddington, vestul Londrei, potrivit site-ului Sky News, transmite Agerpres.

Mai devreme, ministrul sănătății Savid Javid informase că infectările cu Omicron reprezentau deja 40% din cazurile noi la Londra, dar că nu exista niciun deces și că în Anglia erau spitalizate zece persoane, iar în Scoția altele.

Duminică, numărul total de cazuri de infectare cu varianta Omicron identificate era de 3.137, dar se crede că bilanțul real este mult superior. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata