Mihail Popșoi discută cu secretarul general al Consiliului Europei despre consolidarea statului de drept și combaterea corupției

0

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihail Popșoi și-a început vizita oficială de la Strasbourg printr-o întrevedere cu secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić.

În cadrul discuțiilor, spune ministrul, el și Marija Pejčinović Burić au făcut un schimb de opinii privind recentele evoluții ale situației politice din Republica Moldova, al procesului de aderare la UE, dar și dinamica situației regionale. 

De asemenea, oficialii au discutat despre asistența oferită de Consiliul Europei, în special prin intermediul planurilor de acțiuni pentru Moldova și importanța proiectelor implementate în domeniile privind independența și eficiența sistemului judiciar, lupta împotriva corupției și spălării banilor, legislația, practica electorală și protecția refugiaților din Ucraina. 

„Asistența Consiliului Europei este extrem de importantă și valoroasă, cu precădere în contextul provocărilor actuale existente și în special a războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei. Suntem determinați mai mult ca niciodată să avansăm cu pași fermi pe agenda de reforme a țării noastre, să combatem amenințările la adresa statului de drept”, susține Mihail Popșoi. 

În acest sens, secretarul general al Consiliului Europei a salutat determinarea autorităților de la Chișinău în procesul de reforme democratice în conformitate cu standardele europene. Oficialul a asigurat continuarea sprijinului Consiliului Europei în cadrul viitorului Plan de Acțiuni, care va pune accent pe domeniul justiției, lupta împotriva corupției și alte domenii cheie, pentru a sprijini eforturile de  consolidare a instituțiilor statului.

Foto: Facebook/Mihail Popșoi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata