Ministrul Apărării Ucrainei ar urma să fie demis. Care este motivul

0

Ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, este probabil să fie demis în curând, a informat Ukrainska Pravda pe 31 august, citând surse guvernamentale.

Ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, este probabil să fie demis în curând, a informat Ukrainska Pravda pe 31 august, citând surse guvernamentale.

Potenţialul său înlocuitor este Rustem Umerov, preşedintele Fondului Proprietăţii de Stat al Ucrainei, potrivit surselor Ukrainska Pravda.

Rapoartele despre probabila demitere a lui Reznikov vin pe fondul unui scandal de achiziții din Ministerul Apărării.

La începutul lunii august, o investigație a lui Dzerkalo Tyzhnia a spus că ministerul a semnat un contract cu o companie turcă în septembrie 2022 pentru achiziționarea în valoare de 33 de milioane de dolari, a hainelor „de iarnă” pentru militari, care erau, de fapt, haine de vară.

Dzerkalo Tyzhnia a mai descoperit că documentele care însoțeau transportul au fost manipulate. Prețul unor jachete în valoare de aproximativ 29 de dolari a fost într-un alt document despre care se spune că a fost „modificat” la 86 de dolari.

Ancheta s-a adăugat la presiunea asupra conducerii ministerului apărării, care se confruntă deja cu mai multe scandaluri de corupție, precum achiziționarea de produse alimentare pentru militari la prețuri umflate descoperite în ianuarie.

Reznikov a declarat pe 25 august că este gata să demisioneze dacă se confirmă rapoartele conform cărora militarii au procurat uniforme pentru un preț umflat.

Yaroslav Zhelezniak, un parlamentar al Holos, a declarat pe Telegram că Reznikov ar putea fi mutat în postul de ambasador al Ucrainei în Regatul Unit.

Președintele Volodymyr Zelensky l-a demis pe Vadym Prystaiko, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie, pe 21 iulie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata