Modificări la Codul educației: Elevii nedisciplinați ar putea fi exmatriculați

0

Elevii nedisciplinați ar putea fi exmatriculați din instituțiile de învățământ. Această măsură va fi introdusă în Codul educației.

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat astăzi de Cabinetul de Miniștri. Potrivit ministrului Educației, Dan Perciun, elevii care sunt la liceu și comit o abatere foarte gravă cum ar fi violență în raport cu ceilalți colegi sau profesori vor răspunde în fața legii.

„Instituțiile de învățământ trebuie să fie un spațiu sigur pentru cadrele didactice și pentru elevi, unde violența, bullyingul nu-și au locul, iar asemenea lucruri nu pot fi tolerate. Pentru încălcări disciplinare mai ușoare, putem vorbi despre îndepărtarea temporară de la ore sau suspendarea până la 15 zile pe an, dar nu mai mult de 5 zile în urma unui singur incident”, a declarat Dan Perciun.

Proiectul mai prevede că elevii care vor fi exmatriculați pentru o abatere gravă, riscă să nu mai poată fi încadrați în nicio altă instituție de învățământ. Potrivit ministrului Educației, Dan Perciun, toate aceste sancțiuni vor putea fi contestate de către elevi și părinți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata