Moscova a reacționat la declarațiile unei țări NATO de a livra armament Republicii Moldova: Avem multe semne de întrebare, vom urmări reacția de la Chișinău

0

Moscova are mai multe semne de întrebare legate de intenția NATO de a trimite armament Republicii Moldova, a declarat, luni, 23 mai, adjunctul ministrului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Andrei Rudenco.
”Suntem nedumeriți nu atât de declarațiile Marii Britanii, dar de posibila reacție a Chișinăului. Noi vom urmări. În Constituția Republicii Moldova este clar stipulat statutul de neutralitate al țării, iar livrarea de armament, mai ales din partea unei țării membre NATO, desigur, trezește semne de întrebare”, a spus Rudenco.
Șefa diplomației britanice, Liz Truss, a declarat că NATO analizează posibilitatea trimiterii în Republica Moldova a armamentului modern, ”pentru a o proteja de invazia rusă”.
”Mi-aș dori ca Moldova să fie dotată în conformitate cu standardele NATO. În prezent purtăm asemenea discuții cu partenerii din alianță”, a declarat Truss.
Într-o declarație remisă presei, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu declarația ministrului de Externe al Marii Britanii și cere președintelui țării, Guvernului, MAEIE, majorității parlamentare să ofere de urgență explicații publice pe acest subiect.
Amintim, guvernarea PAS deja a anunțat că va dubla în acest an bugetul dedicat apărării. Despre aceasta a declarat deputatul PAS, Mihail Druță. Parlamentarul a evitat să spună din ce surse urmează să fie majorat din nou bugetul militar al țării, dar a remarcat că aceasta se face pentru că avem un război ”în coasta noastră”. La ultima rectificare a bugetului care a fost făcută recent de guvernare, bugetul pentru apărarea națională a fost suplimentat cu aproape 128 de milioane de lei. Acesta a ajuns acum la peste 1,16 miliarde de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata