Moscova amenință cu măsuri similare după deciziile privind media din Republica Moldova

0

După ce CSE a decis să retragă licența a șase posturi de televiziune din Republica Moldova și să blocheze 31 de site-uri de știri la cererea SIS, inclusiv mai multe pagini web din Rusia, Moscova amenință cu măsuri similare. Declarațiile au fost făcute de parlamentarul rus Leonid Sluțki și președintele Asociației Jurnaliștilor din Federația Rusă, Vladimir Soloviov.

Potrivit liderului Partidului Liber-Democrat din Rusia, Leonid Sluțki, “introducerea cenzurii și interzicerea partidelor politice populare în Republica Moldova sunt asemănătoare cu deciziile luate la începutul guvernului post-Maidan în Ucraina.”

“Regimul Maiei Sandu se transformă într-un ukroklon. Cetățenii României insistă ca moldovenii să cenzureze și să interzică partidele politice populare, pentru care votează efectiv populația. Așa a început domnia guvernului post-Maidan în Ucraina. La ce s-a ajuns acum? Control extern și o țară distrusă”, a declarat Sluțki.

Soloviov, președintele Asociației Jurnaliștilor din Federația Rusă, a declarat pentru TASS că Moscova ar putea lua măsuri similare în ceea ce privește presa din Chișinău. Cu toate acestea, nu a specificat la care jurnaliști li s-ar putea retrage acreditarea.

“Ne exprimăm regretul față de acțiunile autorităților Moldovei și politica lor rusofobă, care restrânge grav activitatea presei ruse, încălcând astfel toate normele de libertate de exprimare și libertatea de difuzare a informațiilor pe care le declară pe hârtie. Probabil, ca răspuns la aceste acțiuni, Rusia va lua măsuri și în ceea ce privește jurnaliștii moldoveni acreditați”, a declarat el.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata