Narghilea de contrabandă, de aproape 0,5 milioane lei și autocar – confiscate

0

Urmare a unui dosar penal trimis în judecată, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță o sentință de condamnare în cazul tentativei de contrabandă cu tutun de narghilea, de aproape 0,5 tone, transportat într-un autocar al cursei Chișinău-București.

Cazul a avut loc în septembrie 2022, iar de curând Judecătoria Hâncești a pronunțat sentința de condamnare. Atunci, după miez de noapte, la postul vamal Leușeni, deși șoferul autocarului a negat că ar avea marfă spre declarare inspectorilor Serviciuluil Vamal, inspectorii i-au găsit aproape cinci sute de pachete de tutun de narghilea, a câte 1 kg fiecare. Potrivit estimărilor, marfa valorează aproape jumătate de milion de lei.

Tutunul de narghilea nedeclarat nu a fost de găsit în spațiul autocarului destinat bagajelor, ci în alte spații de depozitare ale autocarului:
–    aripa  din față, cu acces modificat, disponibil dintr-un spațiu apropiat dormitorului șoferilor;
–    aripa din spate, cu intrare modificată;
–    la ușa de mijloc a autocarului, sub câteva sticle de apă.

Astfel, întreaga cantitate de tutun de narghilea a fost supus confiscării, la solicitarea procurorilor PCCOCS. De asemenea, urmează să fie confiscat și autocarul folosit la tentativa de contrabandă, iar șoferul a fost condamnat la patru ani și opt luni închisoare, cu suspendarea executării ei, dacă timp de patru va respecta condițiile legale.

Urmărirea penală continuă și în privința altor persoane, timp în care toți ce vizați beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata