Natalia Parasca, lidera partidului “Renaștere”, declară percheziții ilegale și presiune politică

0

Natalia Parasca, președintele interimar al Partidului ”Renaștere”, a menționat în cadrul unei conferințe că perchezițiile recente efectuate de către angajații Centrului Național Anticorupție (CNA) la sediul și casele liderilor partidului reprezintă o încercare clară de a exercita presiune politică asupra opoziției în Moldova.

Natalia Parasca a declarat că ofițerii CNA au descins la locuința sa, la casa surorii deputatului Alexandr Nesterovski, la sediul electoral din Chișinău și la mai mulți lideri ai organizației teritoriale raionale. Ea a subliniat că perchezițiile nu au dus la descoperirea altor lucruri decât jucăriile copilului ei și o pisică, calificându-le drept acțiuni nejustificate.

Aceste acțiuni sunt văzute de către Partidul “Renaștere” ca fiind rezultatul denunțului venit din partea Partidului Socialiștilor, care s-a aliat cu PAS în cadrul coaliției de guvernare conduse de Maia Sandu.

Natalia Parasca a subliniat că Partidul “Renaștere” este pregătit să participe activ la alegerile locale generale și a evidențiat că au pregătit candidați puternici în mai multe orașe și sate din M犀利士 oldova. Ea a menționat că, spre deosebire de Partidul Socialiștilor, ei nu se angajează în negocieri de culise cu PAS.

Lidera partidului a sugerat că declanșatorul perchezițiilor ar fi fost recenta sa vizită la Moscova și întâlnirea cu reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, în cadrul căreia a subliniat că nu toată societatea moldovenească susține cursul urmat de Maia Sandu și PAS.

Natalia Parasca a concluzionat afirmând că astfel de tactici de presiune și persecuție împotriva opoziției nu numai că agravează contradicțiile politice interne, dar destabilizează și situația din țară. Ea a făcut un apel la comunitatea drepturilor omului și la cetățenii interesați să se alăture Partidului “Renaștere” pentru a lucra pentru binele Moldovei și pentru a înlătura regimul Maiei Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata