NATO aduce C-17 Globemaster în Republica Moldova pentru exercițiul Aurochs Partner 2023

0

Aeronava militară a Alianței Nord-Atlantice, C-17 Globemaster, a aterizat pe Aeroportul Internațional Mărculești. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Apărării al Republicii Moldova pe 29 octombrie.

Potrivit unui comunicat, urmează pregătirea pentru salturile cu parașuta executate de militarii moldoveni și americani, în cadrul exercițiului comun “Aurochs Partner 2023”.

„Stimați prieteni, aeronava militară a Alianței Nord-Atlantice, C-17 Globemaster, care a intrat în spațiul aerian al Republicii Moldova, a aterizat pe Aeroportul Internațional Mărculești. Urmează pregătirea pentru salturile cu parașuta executate de militarii moldoveni și americani, în cadrul exercițiului comun „Aurochs Partner 2023″”, a comunicat Ministerului Apărării.

Instituția a amintit că exercițiul are loc în conformitate cu Planul pregătirii de luptă al Armatei Naţionale pentru anul curent.

De precizat că zilele trecute Ministerul Apărării atenționa populația cu privire la exercițiul moldo-american de la Mărculești, care se desfășoară în perioada 25-30 octombrie.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata