Elon Musk oferă acces la internet prin Starlink organizațiilor umanitare din Fâșia Gaza

0

Miliardarul Elon Musk, CEO-ul Starlink, a promis sâmbătă pe reţeaua sa de socializare X să furnizeze ”tuturor organizaţiilor umanitare recunoscute internaţional” care acționează în Fâșia Gaza acces la Internet prin rețeaua sa de sateliți Starlink, transmite news.ro.

Interpelat de peste trei milioane de mesaje postate pe X prin hashtagul #StarlinkForGaza, Elon Musk a promis, răspunzând unui mesaj al alesei democrate americance Alexandria Ocasio-Cortez, să ofere o conexiune la Internet ”ONU şi tuturor organizaţiilor internaţionale umanitare recunoscute internaţional care ajută populaţiile din (Fâşia) Gaza”.

El precizează că niciun terminal nu a încercat, până în prezent, să se conecteze la Starlink din Fâşia Gaza.

”Un blackout al telecomunicaţiilor mi se pare discutabil din punct de vedere moral”, a scris el pe X răspunzând unui mesaj de protest din partea Agenţiei ONU a Telecomunicaţiilor.

În 2022, serviciul de acces la Internet prin satelit al lui Elon Musk a permis trupelor ucrainene, la începutul Războiului din Ucraina, să rămână conectate în pofida bombardamentelor ruseşti, la reţeaua terestră de telecomunicaţii.

De la începutul invaziei ruse, aproximativ 25.000 de terminale Starlink au fost trimise în Ucraina.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata