Nicu Popescu a avut o întrevedere cu secretarul de stat pentru Europa al Ministerului Afacerilor Externe al Franței, Laurence Boone

0

10 noiembrie 2023, Paris – În marja Forumul Păcii, ministrul de externe Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Laurence Boone, Ministru de Stat pentru Europa al Ministerului francez de Externe.

În timpul conversației, oficialii au subliniat importanța și metodele de accelerare a procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, în lumina recomandării Comisiei Europene de a începe negocierile de aderare cu țara noastră.

„Am reiterat faptul că Republica Moldova este pregătită să demareze negocierile de aderare în cel mai scurt timp posibil, aflându-ne în prezent într-un amplu proces de autoevaluare a conformității legislației naționale cu acquis-ul comunitar. Suntem angajați și într-un dialog continuu cu partenerii noștri francezi în privința recunoașterii permiselor de conducere și semnării unui acord de protecție socială. Avem și o cooperare excelentă în domeniul apărăii, Franța ajutându-ne să modernizăm armata națională. Contăm în continuare pe susținerea fermă a prietenilor și partenerilor noștri din Republica Franceză.

La fel, am exprimat recunoștința pentru participarea Ministrului de Externe al Franței, Catherine Colonna, la cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru Moldova, desfășurată în luna octombrie la Chișinău. Grație acestei implicări, inclusiv sprijinul generos al Franței, țara noastră a reușit să depășească numeroasele crize generate de războiul injust al Federației Ruse împotriva Ucrainei și acum se va concentra asupra dezvoltării proiectelor de infrastructură pe termen lung.” – a declarat ministrul de externe Nicu Popescu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata