Noi detalii despre noile taxe pentru alimentația copiilor în grădinițe. Pavaloi: Guvernul a majorat prețul pentru alimentație a fost majorat de la 21 de lei la 25,2 lei

0

Șeful pe direcția comunicare, Andrei Pavaloi, a venit cu noi precizări despre noile taxe pentru alimentația copiilor în grădinițe.

Potrivit acestuia, componentele din care se formează prețul pentru un copil este compus din trei elemente: transfer buget de stat, mijloace primărie, și resurse de la părinți.

„Părinții sunt obligați să achite un preț de 50 la sută din ceea ce vine din statul. Dacă în 2022 prețul pentru alimentare a fost de 34,5 lei, iar din transferul de la bugetul de stat a fost 21 de lei. Din 1 ianuarie, Guvernul a majorat prețul pentru alimentație a fost majorat de la 21 de lei la 25,2 lei”, a punctat acesta.

Conform hotărârii, părinții urmează să achite jumătate din această sumă de 25,2 lei. Anterior părinții achitau 10,5 lei pe zi, de la 1 ianuarie se achită 12,6 lei.

„De aici a apărut și subiectul. De aici a apărut și subiectul ce ține de majorarea sumei achitată de părinți. Acest lucru nu a fost făcut, majorat de Primărie, ci avem hotărârea de guvern și ordinele Ministerului Finanțelor”, a conchis Pavaloi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata