Noi lucrări de reparație la Centrul de creație „Politehnic” din Capitală

0

De câteva luni, au loc noi lucrări de reparație la Centrul de creație tehnică pentru copii și adolescenți „Politehnic” din Capitală. Reabilitările au început în decembrie 2023. Acestea prevăd lucrări de reparație în holul Blocului B, de termoizolare a fațadei, coridorului și sălii de expoziție a Blocului A și lucrări de reparație a blocului sanitar din Blocul C.

Centrul de creație tehnică „Politehnic” dispune de 12 laboratoare funcționale, o sală de festivități și una de expoziții. La etapa actuală, instituția este frecventată de 1090 de copii, încadrați în 81 de cercuri, cu diverse tematici. Este vorba de programare, robotică, radioconstruire, automodelism, aeromodelism, rachetomodelism, navomodelism, asamblarea și pilotarea dronelor, design tehnic, design vestimentar, design grafic și animație, arte decorative, modelaj, foto-cinema și pictură digitală. De asemenea, sunt organizate cercuri de antreprenoriat, iar din domeniul sportiv – cercuri de motociclism și karting.

Totodată, Primăria Chișinău investește anual resurse pentru lucrări de reparație și reabilitare a clădirii Centrului „Politehnic”, în scopul de a crea condiții optime pentru desfășurarea activităților.

Potrivit edilului Ion Ceban, din anul 2019, cu sprijinul Primăriei au fost realizate lucrări în valoare totală de peste 3,7 milioane de lei. Este vorba despre reparația încăperilor, la etajul doi și a sistemului de încălzire. De asemenea, au fost schimbate pardoseli și tavane și s-au efectuat reabilitări pe coridoare și s-a termoizolat clădirea.

Pe lângă faptul ca au fost executate mai multe lucrări prioritare, pentru o bună funcționare instituția a beneficiat și de mai multe bunuri, cum ar fi mobilier pentru auditorii, tehnică de calcul, utilaj tehnologic și materiale de uz gospodăresc, în total fiind alocate, în acest sens, peste jumătate de milion de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata