Noi restricții de călătorie au intrat în vigoare în Italia

0

Noi restricții anticoronavirus afectând călătoriile au intrat în vigoare de luni în Italia, informează DPA, potrivit Agerpres.

Clienții trebuie să dovedească că au fost vaccinați ori s-au recuperat după coronavirus pentru a avea acces în hoteluri, centre de congrese și restaurante sau să folosească teleschiuri și transportul local pe distanțe lungi.

Turiștii din UE pot folosi în Italia codurile QR din certificatele lor de vaccinare.

Consiliul de Miniștri sub conducerea premierului Mario Draghi a fost de acord asupra regulilor la sfârșitul anului trecut.

Acestea extind restricțiile din viața de zi cu zi, în special pentru nevaccinați, întrucât un test de coronavirus negativ de coronavirus nu mai este suficient pentru multe locuri.

Noua regulă se aplică acum și echipelor sportive. Fotbaliștii, de exemplu, trebuie să fie vaccinați sau recuperați după infecția cu COVID-19 pentru a fi lăsați să joace.

Țara de aproximativ 60 de milioane de locuitori a înregistrat recent o creștere bruscă a numărului de noi infecții cu coronavirus.

Cea mai recentă rată de incidență pe șapte zile a fost un record de 1.669 de noi infecții la 100.000 de persoane, la nivel național.

Luni, orele reîncep în școli în majoritatea celor 20 de regiuni după vacanța de iarnă. Unii experți și politicieni se tem că multe cursuri ar putea fi forțate în curând să treacă online din cauza numărului mare de infecții în rândul copiilor.

În transportul feroviar, anulări de trenuri sunt de asemenea așteptate din cauza lipsei de personal provocată de numărul mare
de infecții.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata