Două documente falsificate, depistate la trecerea frontierei moldo-române

0

Un permis de conducere și o carte de identitate, ambele cu semne de falsificare, au fost ridicate de către polițiștii de frontieră de la doi conaționali.

În punctul de trecere a frontierei Cahul a fost documentat un locuitor al raionului Șoldănești, în vârstă de 23 de ani.

Acesta se afla în calitate de pasager al unei rute spre Cehia. În urma controlului, polițiștii de frontieră au găsit un permis de conducere care ar fi fost eliberat de autoritățile din Republica Moldova.

Documentul s-a dovedit a fi fals.

Audiat, bărbatul a declarat că acum doi ani a obținut permisul și ar fi studiat la o școală auto din Orhei. Însă, în cele din urmă a recunoscut că nu reușea să promoveze examenul și a apelat la ajutorul unui intermediar, care, contra sumei de 500 de euro, i-a și făcut rost de acest document. 

În punctul de trecere a frontierei Leușeni a fost identificat cu un act falsificat un tânăr din orașul Tiraspol. 

Bărbatul de 35 de ani din start a recunoscut că nu este unul autentic, deoarece l-a primit în dar chiar în noaptea de Revelion și nu intenționa să-l folosească. 

În cadrul cercetărilor asupra pasagerilor cursei Moldova – Germania a fost depistată o carte de identitate cu însemnele autorității competente din Slovacia, care era falsă.

Cercetările vor continua în cele două cazuri pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate. 

Documentele au fost transmise către laboratorul criminalistic pentru stabilirea legalității. În dependență de rezultatul expertizei se face încadrarea juridică a faptei și luarea măsurilor legale ce se impun.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata