Norvegia alocă 190 de milioane de dolari pentru reconstrucția Ucrainei

0

Norvegia a contribuit cu un grant în valoare de 190 de milioane de dolari la Fondul fiduciar de ajutor, recuperare, reconstrucție și reformă pentru Ucraina (URTF), sprijinind astfel capacitatea guvernului de la Kiev de a furniza servicii, inclusiv investiții pentru repararea infrastructurii distruse.

Potrivit Băncii Mondiale, aceasta este a doua tranșă oferită de Norvegia, după grantul în valoare de 100 de milioane de dolari.

Această asistență va contribui la susținerea infrastructurii de importanță critică și furnizarea neîntreruptă a serviciilor publice esențiale.

“Asistența noastră prin intermediul Băncii Mondiale va contribui și la procesul de reformă, necesar pentru a promova creșterea economică, precum și reconstrucția postbelică și integrarea europeană. Contribuția face parte din pachetul de sprijin de cinci ani al Norvegiei pentru Ucraina și reprezintă un semn al sprijinului nostru pe termen lung pentru această țară”, a declarat ministrul de Externe al Norvegiei, Anniken Huytfeldt.

Directorul regional al Băncii Mondiale pentru Europa de Est, Arup Banerji, a declarat că îi este recunoscător Norvegiei pentru sprijinul continuu acordat fondului și efortul depus pentru susținerea și reconstrucția Ucrainei.

“Sperăm că aceste fonduri ne vor permite să alocăm mai multe resurse pentru reparații și reconstrucții de urgență, inclusiv pentru locuințe, transport și energie, asigurând continuitatea serviciilor de sănătate esențiale și a activităților agricole în toată țara”, a declarat Banerji.

Fondul fiduciar de ajutor, recuperare, reconstrucție și reformă pentru Ucraina a fost înființat în decembrie 2022. Fondul sprijină Ucraina în planificarea și implementarea agendei sale de redresare, reconstrucție rezilientă și reformă, asigurându-se că autoritățile ucrainene pot folosi mai multe surse de finanțare în mod eficient.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata