Noul ministru al Mediului, Sergiu Lazarencu, a depus jurământul de învestire

0

Ministrul mediului desemnat, Sergiu Lazarencu, a depus în această dimineață jurământul de învestire, în prezența președintelui, Maia Sandu, și a prim-ministrului, Dorin Recean.

„Domeniul mediului este unul foarte apropiat mie și este o prioritate pentru țara noastră și aici vreau să amintesc în primul rând despre programul național de împădurire și vrea să îi mulțumesc doamnei Rodica Iordanov pentru progresele pe care le-am făcut împreună pe acest program. Anul trecut am reușit să plantăm 7 mii de hectare de pădure pentru anul acesta avem aceeași sarcină. O altă prioritate este managementul deșeurilor și a apelor uzate”, a declarat Sandu.

„Creșterea accelerării împăduririi, gestionarea deșeurilor, restructurarea Moldsilva și foarte important, agenda complexă de negocieri cu Uniunea Europeană. Aceste lucruri sunt sarcina ministerului și am încredere că ministrul Lazarencu va performa în acest sens. Spor la muncă”, a declarat Recean.

Lazarencu este deputat și membru al Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS). Acesta are studii superioare în economie, deține o companie și este ex-viceprimar de Stăuceni.

Ministrul Mediului Rodica Iordanov a plecat din funcție pe 13 martie, la sugestia premierului Dorin Recean, care a anunțat despre remaniere. În postarea sa, prim-ministrul a scris că își dorește un ritm de muncă mai accelerat la Ministerul Mediului.

Contacată de jurnaliști, Iordanov a declarat că decizia a fost una politică, la solicitarea premierului și a partidului PAS. La scurt timp, într-o postare pe facebook, aceasta a scris că și-a depus cererea de demisie din funcția de ministru și a decis să se retragă din Guvern pentru a se concentra pe proiectele de viitor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata