Reacția dură a primarului Chișinăului în cazul preluării abuzive a unui bloc universitar de către Procuratura Anticorupție

0

Luația „labele galbene” de pe universități! Este reacția primarului Capitalei, Ion Ceban, în scandalul preluării abuzive de către Procuratura Anticorupție a unui bloc pentru noul sediu al instituției, clădire ce aparține Universității Pedagogice „Ion Creangă”. Edilul condamnă gestul și atitudinea autorităților centrale, acțiuni ce sunt contestate și de conducerea instituției superioare de învățământ, care a lansat și o petiție în acest sens.

Primarul Chișinăului are și o alternativă pentru noul sediu al Procuraturii Anticorupție.

„Propun pentru acești ipocriți sediul distrus în 2012 -2014 de Maia Sandu (ministru al educației) și Dorin Recean (ministru de interne) peste drum de CNA, clădirea fostului Liceu Real, unde a fost unic de acest tip observatorul astronomic din regiune, repet, distrus de Maia Sandu și Dorin Recean. Luați labele galbene de pe școli, grădinițe, universități, spitale etc.”, a scris primarul Ion Ceban pe rețelele sociale.

Amintim, Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” din Chișinău a acuzat Procuratura Anticorupție că încearcă să preia mai multe blocuri de studii care îi aparțin. Reprezentanții universității au lansat o petiție către înalții demnitari ai statului, cerând oprirea acestui proces. Mai mult, au subliniat că toate cheltuielile de renovare și dotare a spațiilor respective au fost suportate din resurse proprii, fără implicarea bugetului de stat, și sunt esențiale pentru desfășurarea activităților de predare, cercetare și formare profesională.

Ulterior, cu o reacție a venit și Procuratura Anticorupție, care a confirmat că face demersurile pentru a obține clădirea de pe strada Ghenadie Iablocikin nr.5. Potrivit PA, „clădirea a fost identificată ca fiind ideală pentru Procuratura Anticorupție, având în vedere suprafața, locația, curtea interioară, accesul pentru transport special, săli de ședințe, birouri și alte specificații din punct de vedere a infrastructurii și funcționalitatea Procuraturii Anticorupție”.

De asemenea, Procuratura Anticorupție le recomandă angajaților și studenților instituției să se mute într-un imobil din preajmă, situat pe strada Ghenadie Iablocikin 2/1.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata