Noul vicepremier pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a depus jurământul

0

Fostul ambasador al Republicii Moldova în Germania, Oleg Serebrian, a fost prezentat în calitate de vicepremier pentru Reintegrare.

Acesta a depus, miercuri, jurământul în incinta Președinției, în prezența președintelui Maia Sandu și a premierului Natalia Gavrilița, transmite democracy.md cu referire la IPN.

Șefa statului i-a mulțumit lui Oleg Serebrian că a acceptat să preia acest portofoliu, care nu este deloc simplu. Președinta s-a arătat convinsă că experiența diplomatică, dar și buna cunoaștere a realităților din Moldova și a situației din regiune o să-l ajute să facă față acestei noi provocări profesionale.

„Pentru noi bunăstarea cetățenilor, indiferent că vorbim de cei de pe malul drept sau malul stâng, este cea mai importantă. Cetățenii noștri și pe malul drept, și pe malul stâng, au nevoie de servicii medicale și educaționale de calitate, au nevoie să știe că avem o justiție, care asigură respectarea drepturilor tuturor”, a notat șefa statului

„Și, bineînțeles că, atunci când vorbim despre acest portofoliu, vorbim despre sarcina noastră de a identifica o soluție pașnică, diplomatică a conflictului transnistrean, o soluție care să respecte integritatea, suveranitatea Republicii Moldova și o soluție care să rezulte într-un stat funcțional”, a mai spus Maia Sandu.

Natalia Gavrilița a menționat că Oleg Serebrian este un diplomat cu o experiență bogată și un interlocutor cumpătat – calități de care este nevoie pentru a gestiona acest dosar complex într-o perioadă dificilă. Premierul a spus că obiectivul principal este asigurarea bunăstării cetățenilor Republicii Moldova de pe ambele maluri ale Nistrului.

„În toate deciziile care se iau pe dosarul reglementării conflictului transnistrean trebuie să ne ghidăm de interesul cetățenilor și interesul național, în consultare cu toate părțile interesate și într-o bună înțelegere cu toți partenerii internaționali”, afirmă șefa executivului.

Oleg Serebrian este un politolog, scriitor, diplomat și politician din Republica Moldova. În 2012 i s-a decernat Premiul Special al Uniunii Scriitorilor din Moldova pentru romanul „Cântecul mării”. Din 2013, este membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova.

Funcția de vicepremier a rămas vacantă după ce Vladislav Kulminski a demisionat, la începutul lunii noiembrie 2021, invocând motive personale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata