Numărul de descoperiri al țigărilor de contrabandă a crescut cu 11% în anul 2022

0

#IGPF prezintă topul rezultatelor de activitate pentru anul 2022, care a avut la bază îmbunătățirea și eficientizarea procedurilor de operare, dar și consolidarea capacităților instituționale pe dimensiunea de securitate a granițelor Republicii Moldova.

Numărul de descoperiri al țigărilor de contrabandă a crescut cu 11% în anul 2022. Ca urmare, polițiștii de frontieră au înregistrat 94 de cazuri de trafic ilicit de țigări și produse de tutungerie, cu capturarea a cca 380 mii pachete de țigări și 420 kg de tutun pentru narghilea. În anul 2021, angajații Poliției de Frontieră au consemnat 85 de cazuri, fiind ridicate cca 68 mii pachete de țigări și peste 160 kg de tutun de narghilea.
 
Creșterea indicatorului privind volumul de țigări capturate a fost caracteristică pentru toate segmentele de frontieră. Astfel că pe parcursul anului precedent, în comparație cu anul 2021, la frontiera moldo-română cantitatea de țigări depistată s-a majorat de trei ori, pe cale aeriană – cu 65% și prin segmentul moldo-ucrainean – de 19 ori.

În continuare, sporirea capacităților Poliției de Frontieră în prevenirea și contracararea contrabandei cu țigarete rămâne un obiectiv primordial al instituției. La fel, consolidarea cooperării cu alte instituții antrenate în lupta cu traficul ilegal de țigări și produse de tutungerie, prin prisma impactului negativ asupra securităţii frontierei de stat care îl are acest flagel infracțional.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata