O pensionară din Rusia, arestată pentru un bilet lăsat la mormântul părinților lui Putin

0

Autoritățile din Sankt Petersburg au declanșat urmărirea penală împotriva unei pensionare care ar fi lăsat un bilet scris de mână la mormântul părinților lui Vladimir Putin, în care ar fi scris că îi dorește moartea președintelui rus, potrivit The Moscow Rimes.

Irina Țibaneva, 60 de ani, a fost arestată luni la St. Petersburg, sub acuzația de „profanare de cadavre și de morminte”.

„Țibaneva … a comis acte cinice și imorale contra normelor sociale acceptate”, a transmis marți biroul de presă al procuraturii din St. Petersburg.

„Mai precis, ea a lăsat un bilet cu mesaj jignitor la adresa Președintelui Federației Ruse, profanând astfel un mormânt”, se mai arată în comunicatul procuraturii.

Nu este clar ce scria exact în biletul pe care femeia l-ar fi lăsat la mormântul părinților lui Putin în ajunul aniversării de 70 de ani a acestuia.

  Un protest similar care a avut loc luna trecută a determinat probabil autoritățile să pună paznici, care erau prezenți la cimitir când Țibaneva a lăsat biletul, a declarat fiul femeii pentru o publicație regională, mai scrie Moscow Times.

„Nu se știe sigur ce scrie în bilet. Dar a spus că îi dorește moartea”, a declarat Maxim Țibanev pentru Mediazona.

Femeia va rămâne în arest până vineri, când va fi prezentată în fața instanței. Dacă va fi găsită vinovată, riscă cinci ani de închisoare.

Luna trecută, membrii unui grup feminist împotriva războiului au lăsat un bilet la mormântul părinților lui Vladimir Putin, în care au scris că șeful de la Kremlin „se comportă obraznic” și „amenință să arunce școala în aer”.

„Dragi părinți! Fiul vostru se comportă obraznic! Lipsește de la lecțiile de istorie, se bate cu ai lui colegi de clasă, amenință să arunce școala în aer. Luați măsuri!”, scria în biletul adresat părinților președintelui rus.

sursa: digi24.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata