Oamenii sunt împiedicați de poliție să instaleze corturi, la Parlament, pentru a protesta față de guvernare

0

Forțele de ordine i-au împiedicat pe mai mulți oameni să vină în „Orășelul Schimbării”, amenajat în fața Parlamentului, pentru a protesta față de guvernare. De asemenea, polițiștii le-au interzis manifestanților, care vor să rămână peste noapte la protest, să instaleze corturi. 

Primarul comunei Piatra, din raionul Orhei, care a fost numit și primar al „Orășelului Schimbării”, dar și președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, le-a explicat forțelor de ordine că au fost obținute toate autorizațiile necesare, care permit instalarea corturilor, și că participarea oamenilor la manifestație este legală. În pofida argumentelor invocate, mulți oameni au fost somați să se întoarcă din drum.   

Mai mult, manifestanții au fost împrejmuiți de mascații și înarmații de la „Fulger”. 

Abuzurile poliției nu se opresc aici. Pe parcursul zilei de duminică, în jur de 20 000 de persoane au fost împiedicate să ajungă la protestul național organizat de Partidul „ȘOR”. O parte dintre ei a rămas fără transportul pe care l-a comandat din timp, după ce proprietarii au fost somați de reprezentanții PAS să anuleze cursele, iar mulți au fost opriți din drum de poliție și împiedicați să ajungă la Chișinău.

Mai mult decât atât, forțele de ordine i-au împiedicat pe organizatori să instaleze o scenă și echipament de sonorizare, la fel ca și în cazul protestului din 19 iunie. Totodată, mai multe corturi au fost pur și simplu confiscate, fără niciun fel de explicații.

Toate aceste acțiuni au avut loc în contextul în care protestul din 18 septembrie s-a desfășurat cu respectarea tuturor normelor și procedurilor legale, iar Ministerul de Interne a fost informat cu mult timp înainte despre toate acțiunile care urmează.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata