OPINIE: Dragoș Galbur scrie pentru bani, fiind plătit în trecut și de Șor

0

Bloggerul Dragoș Galbur, care, de curând, a anunțat că-și face partid, ar fi luat bani de-a lungul timpului, de la mai mulți politicieni, pentru a influența opinia publică. Dezvăluirea a făcut-o Roman Nicoară, unul dintre liderii protestelor din capitală, care i-a dat o replică activistului, după ce acesta i-a adus mai multe învinuiri și a luat apărarea guvernării PAS.

Roman Nicoară a reacționat la o postare a lui Dragoș Galbur, în care acesta îl acuză de faptul că face parte din Partidul „ȘOR”, după ce și-a făcut studiile în România, mai mult decât atât, afirmă că ar fi fost reținut în SUA pentru trafic de droguri. Postarea denigratoarea a lui Galbur a venit la doar o zi după ce activista Maria Olari a făcut scandal într-un local unde Roman Nicoară a intrat să-și ia de mâncare.

„„Vitejii” de la guvernare, care tremură de frică, atunci când văd câtă lume le cere demisia, au înțeles că degeaba lovesc în Ilan Șor și Marina Tauber, că oricum nu-i mai crede nimeni și s-au gândit să mai extindă lista. Așa că au pus tunurile pe noi, cei care stăm în fruntea mișcării protestare și spunem lumii adevărul despre hoții galbeni, care au furat vremurile bune”, a scris Roman Nicoară, pe pagina de Facebook a Orășelului Schimbării.

Potrivit lui, printre cei care și-au asumat sarcina de a-l denigra sunt activista Maria Olari și bloggerul Dragoș Galbur.

„În timp ce luam masa la o cafenea, a intrat peste mine Maria Olari, cea care prestează servicii live pe bani și face lucrul murdar al pokemonilor de la guvernare. A venit după mine ca să o răzbune pe Natalia Gavrilizza, care a fost filmată de noi în timp ce mânca pizza, la 50 de metri de protestatarii care-i cer demisia. Această tanti cu părul sur și… fără minte, a făcut ceea ce știe cel mai bine, a împroșcat cu dejecții verbale, crezând că asta mă va intimida. Iar după aceea a mers la bază și și-a luat sutarul. Astăzi, alt trubadur sub acoperire al gălbenușilor de la putere, pe nume Dragoș Galbur, care se visează lider de partid-clonă a PAS, a lansat în spațiul public mai multe mizerii despre mine, pentru a continua ceea ce a început Maria Olari, partenera sa de idei”, menționează activistul Partidului „ȘOR”.

În context, Roman Nicoară îl acuză pe Galbur că operează cu minciuni, fapt pentru care l-ar putea da în judecată.

„Da, am fost și eu în Statele Unite, prin programul Work and Travel, și am lucrat acolo, la fel cum au făcut mulți tineri de la noi, în acea perioadă. Și da, am stat o mică perioadă în detenție, doar că la Centrul pentru imigranți, iar motivul a fost că am depășit termenul legal de ședere în SUA. Apropo, asta s-a întâmplat cu foarte mulți concetățeni de-ai noștri care au plecat la muncă peste hotare și nu cred că asta îi transformă în infractori. Ceea ce spune el despre deținere și trafic de droguri este o minciună sfruntată, iar pentru asta aș putea ușor să-l dau în judecată. Mai ales că păstrez până acum toate documentele care arată clar pentru ce am fost reținut și apoi expulzat din SUA”, a precizat Nicoară.

Potrivit lui, Dragoș Galbur face acest lucru pentru că ia bani de la PAS, așa cum a procedat anterior și în cazul altor politicieni.

„Înainte de a mă blama pe mine, nu vrea să spună câți bani a încasat el de la Ilan Șor, cel pe care îl contestă astăzi, pentru a influența anumite linii de gândire? Dacă vrea tare, pot să-i fac un desfășurător, ca să afle și cei care se mai lasă încă influențați de el. Eu știu, Dragoș, pentru că eu fac parte din Partidul „ȘOR”, de multă vreme, și am acces la anumite informații. Mai știu și despre banii încasați de la Platon, și de la Usatîi, și de la Plahotniuc. Apropo, la Plahotniuc a făcut exact ceea ce face astăzi – a avut rolul, contra cost desigur, de a decredibiliza și discredita protestele Platformei DA și PAS. Acum a schimbat macazul, pentru că și puterea s-a schimbat. Respectiv, Dragoș a sucit din nou chipiul. Banii n-au miros, nu-i așa, Dragoș?”, a întrebat Roman Nicoară.

Sursa: stiri.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata