OPINIE // Macron își bate joc de moldoveni în Moldova

0

„Macron își bate joc de moldoveni în Moldova”, a reiterat jurnalistul Valeriu Reniță.

Macron dă clar de înțeles la conferința de presă de la Castelul Mimi, că Moldova nu va apuca să devină membru UE nici până în 2030, nici mai târziu.

CPE a fost creat cu un singur scop geopolitic – lupta cu Rusia. Sa te ascunzi după spatele țărilor slabe aruncând în această bătălie pe moldoveni e o bătaie de joc față de poporul moldovenesc. Ce rezistență are Franța, Germania, Italia și ce rezistență are Moldova dacă România nu le poate asigura nici o „umbrelă de securitate?”, se întreabă jurnalistul.

Acest lucru a fost recent confirmat și de deputatul german Hunko care zice că summitul CPE este doar o farsă geopolitică de a impune agenda antirusească pe umerii celor ce niciodată nu vor deveni membrii UE. Chiar mai mult, CPE a devenit o înșelăciune simbolică a acelor țări care aspiră la aderarea la UE, dar care nu vor deveni niciodată membre, deoarece acest lucru confirmă ipoteza că Comunitatea Politicii Europene are un scop foarte diferit, și anume acela de a demonstra disponibilitatea de a se confrunta cu Rusia, care amenință statutul de neutralitate al Moldovei.

La final putem constata ca CPE ca și summitul de la MiMi este doar o farsa.

Super confortul asigurat șefilor de stat europeni și încercarea de a-i izola de realitatea moldovenească pare un somnifer, un anestezic politic, o falsă preocupare ca participanții la summit nu fie stresați cumva de sărăcia noastră și de porcăria numită democrație basarabeană.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata