PAS ar putea împiedica Primarul General al municipiului Chişinău să înregistreze partidul Mişcarea Alternativa Naţională

0

Autorităţile centrale, PAS, ar putea împiedica Primarul General al municipiului Chişinău, Ion Ceban şi echipei acestuia să înregistreze partidul Mişcarea Alternativa Naţională (MAN).

Despre acest lucru a anunţat chiar preşedintele formaţiunii politice recent constituite, la emisiunea „Puterea a Patra” de la canalul TV N4.

Edilul capitalei a subliniat că autorităţile centrale nu şi-au onorat plăţile către autorităţile locale în ceea ce ţine de compensarea banilor cheltuiţi în pandemia Covid-19, criza refugiaţilor sau criza energetică.

„ Nu am avut nici o susţinere, ne-au pus doar „beţe în roţi”. Ne-au declarat deschis război. Vor să pună Primăria în genunchi. PAS nu poate accepta faptul că Primarul de Chişinău şi Primăria Capitalei se află în topul sondajelor din Chişinău şi din întreaga ţară.

Sunt stresaţi şi de faptul că în noul partid MAN, au aderat oameni care au demonstrat că pot genera rezultate chiar şi în situaţii complicate de criză, fără să dea vina pe războiul din Ucraina, foştii conducători, etc.

Da, avem probleme cu autorităţile centrale şi nu exclud faptul că ni se vor pune piedici în acest sens, dar noi vom acţiona legal. Tocmai din acest motiv am iniţiat toate procedurile mult mai devreme şi nu în luna februarie, aşa cum era planificat. Am avut probleme chiar şi cu înregistrarea denumirii partidului, dar într-un final am reuşit”, a spus Ion Ceban.

Amintim că în data de 21 decembrie a avut loc primul congres al partidului Mişcarea Alternativa Naţională, la care Ion Ceban a fost numit preşedintele formaţiunii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata