PAS ignoră recomandările Alei Nemerenco și renunță la masca de protecție

1

Membrii PAS ignoră recomandările ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, și renunță la măștile de protecție. Recent, s-a desfășurat Congresul Organizației PAS Femei, la care au participat mai mulți membri ai formațiunii. Din imaginile publicate pe rețelele de socializare vedem că nici un participat la eveniment nu a purtat masca de protecție, chiar dacă ședința a avut loc într-un spațiu închis. Mai mult, nici premierul Natalia Gavrilița, care este președintele Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nu a respectat regulile pe care le-a impus pentru cetățeni.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătății Ala Nemerenco a declarat că “creșterea numărului de cazuri din unele țări se explică prin faptul că s-a renunțat rapid la restricții, s-a renunțat la măști. În Republica Moldova este în continuare obligativitatea purtării măștii în locurile aglomerate, transport public. Acolo unde s-a renunțat la purtarea măștii este o creștere a infecțiilor virale, a celor sezoniere”.

Potrivit ultimei decizii a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, “purtarea măștilor de protecție este obligatorie în transportul public, instituțiile
medico-sanitare, instituțiile farmaceutice, instituțiile de plasament, unitățile comerciale cu amănuntul și centrele comerciale. Purtarea măștilor de protecție este recomandata în spatiile publice închise, în special în zone cu potențial de aglomerare, precum: spații de uz comun la locul de muncă și studii, săli de ședințe, săli de concerte, teatre, cinematografe, întruniri și evenimente publice”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata