Pastila pentru tratamentul COVID-19 va ajunge și în Moldova

0

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a aprobat, în cadrul ședinței Comisiei pentru autorizarea importului produselor farmaceutice neautorizate în Republica Moldova, importul pentru produsul medicamentos cu conținut de Molnupiravir, capsule 200 mg N4x10.

Molnupiravir este un preparat nou, aporbat de Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie (MHRA) cu indicație specifică pentru tratamentul SARS-CoV-2.

Acesta reprezintă un antiviral oral ce reduce capacitatea virsului COVID-19 de a se multiplica în organism, evitând astfel formele grave de boală.

Totodată, a fost autorizat importul de Remdesivir – un antiviral sub formă de soluție perfuzabilă, utilizat în tratarea formelor medii și severe de COVID-19. În Republica Moldova, acesta este utilizat în tratamentul infecției COVID-19 la adulți și la adolescenți (cu vârsta cuprinsă între 12 ani și 18 ani și cu greutatea de cel puțin 40 kg) cu pneumonie care necesită oxigenoterapie (cu flux de oxigen scăzut sau crescut sau alte forme de suport ventilator neinvaziv, la începutul tratamentului).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata