Patru cazuri de fraudă cu buletine românești la punctul de trecere a frontierei Leușeni

0

În punctul de trecere a frontierei Leușeni, polițiștii de frontieră au înregistrat patru cazuri de fraudă cu buletine românești. Din declarațiile persoanelor cercetate, documentele falsificate au fost cumpărate cu sute de euro, iar ca motive invocate – posibilitatea de a munci în UE la un post mai bine plătit.

Potrivit Poliției de Frontieră, cazurile au fost consemnate la ieșirea din Republica Moldova, în ultimele 24 de ore.

Așadar, prima persoană documentată, deținătoare a dublei cetățenii, moldovenească și română, s-a prezentat în calitate de pasager la ruta Moldova-Germania. În baza analizei de risc, pasagerul a fost trecut în linia a doua de control, unde a fost depistată o carte de identitate românească, vizibil cu indici de falsificare. Posesorul actului a declarat că achitase 330 de euro pentru aceasta.

Un alt moldovean, pasager al cursei Moldova-Elveția, și-a ascuns în buzunare patru cărți de identitate românești falsificate. În cadrul audierilor, acesta a recunoscut că le-a achiziționat prin intermediul rețelelor de socializare, contra sumei de 300 de euro fiecare. 

În alte cazuri sunt vizați doi pasageri ai rutei Moldova-Italia, asupra cărora s-au descoperit cărți de identitate, pretins a fi emise de către autoritățile române pe numele acestora. Cu ajutorul tehnicii speciale, polițiștii de frontieră au stabilit prezența semnelor de falsificare. În cadrul discuțiilor cu oamenii legii, ambii conaționali au comunicat că au obținut recent documentele, fiind ajutați de prieteni. Unul a scos din buzunar 2.000 de lei, iar al doilea – 150 de euro. 

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii prevăzute de art. 361 Cod penal al RM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata