Patru polițiști din Comrat, acuzați de abuz de putere,vor fi judecați

0

Patru polițiști din Inspectoratul de Poliție Comrat al Direcției de Poliție a UTA Găgăuzia, Inspectoratul General de Poliție, vor compărea în fața instanței, fiind acuzați de comiterea infracțiunii de abuz de putere. Informația a fost anunțată de Procuratura Anticorupție (PA).

Conform informațiilor, urmărirea penală a fost pornită în februarie 2023 de Centrul Național Anticorupție, pe baza unui denunț. Potrivit anchetatorilor, cei patru polițiști au utilizat intenționat funcțiile deținute și pozițiile lor în scopuri personale, dar și pentru a susține interesele unei terțe persoane.

Membrii forțelor de ordine, acționând în interesul unui rudă prin afinitate a unuia dintre colaboratori și pe baza unei plângeri depuse la IP Comrat de către această rudă, în care susținea că a suferit un prejudiciu material de 5.750 de euro cauzat de persoane necunoscute, fără a iniția vreo investigație în cadrul unui proces penal sau cauză penală pentru a stabili cu certitudine persoana sau persoanele vinovate de presupusa escrocherie, au preluat ilegal 115.668,39 lei de la o persoană fizică. Acest lucru a cauzat daune semnificative drepturilor și intereselor ocrotite de lege ale persoanei fizice.

Cei patru învinuiți nu și-au recunoscut vinovăția, iar dosarul a fost trimis pentru examinare la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Potrivit legii, infracțiunea de abuz de putere prevede o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 67.500 la 117.500 de lei sau cu închisoare de la doi la șapte ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita anumite activități pe o perioadă de la cinci la zece ani.

În vederea asigurării executării amenzii, recuperării prejudiciului și eventualei confiscări speciale, a fost impus un sechestru asupra unui mijloc de transport.

Investigația în acest caz continuă, iar verdictul final va fi stabilit de instanță.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata