Percheziții la un ex-deputat din Parlament

0

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție au descins în această dimineață cu percheziții pe mai multe adrese din Chișinău și din afara municipiului în dosare în care sunt vizați un fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova și rudele acestuia.

Fostul demnitar este bănuit de spălare de bani, îmbogățire ilicită și fals în declarații.

Potrivit materialelor cauzei penale, fostul deputat a obținut în perioada exercitării funcției de demnitate publică în 2014-2019  o mărire substanțială a patrimoniului personal și celui al membrilor familiei sale care nu ar putea fi justificată rezonabil în raport cu veniturile sale realizate din exercitarea legală a atribuțiilor în funcțiile deținute.

Printre proprietățile dobândite se numără bunuri mobile, imobile deținute inclusiv peste hotarele țării, iar în vederea tăinuirii acestora dreptul de proprietate era înregistrat pe numele rudelor și persoanelor interpuse.  

În urma perchezițiilor din această dimineață, de la domiciliul deputatului au fost ridicați 400.000 de lei și 80.000 de euro, proveniența cărora urmează a fi stabilită. Persoana bănuită este cercetată în stare de libertate.

Urmărirea penală se desfășoară sub conducerea procesuală a Procuraturii Anticorupție.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata