Peste 175 de călători au primit refuz de intrare în R. Moldova

0

Pe parcursul săptămânii trecute 178 de cetățeni străini, dar și 65 de mijloace de transport au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

De asemenea, în perioada vizată la ”frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 292 de de încălcări.

Astfel, 316 de călători au fost documentați, după cum urmează:

– 53 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;

– 98 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

– 154 contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;

– șase cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 55 de procese verbale și 210  chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 447.550 lei și încasarea amenzilor de 219.875 lei.

Au fost declanșate 286 de consemne, dintre care 17 consemne pe Interpol (persoane, documente, mașini) și 269 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 442.334 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 97.918 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 48% din totalul de traversări, iar 31% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 21% din treceri ale frontierei aeriene. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Cahul, PTF Otaci, PTF Giurgiulești-Galați, PTF Costești și PTF Palanca.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 790 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata