Peste 20 de mii de protestatari întorși din drum, scene și corturi confiscate

0

În jur de 20 000 de persoane au fost împiedicate să ajungă la protestul organizat astăzi de Partidul „ȘOR”. O parte de ei au rămas fără transportul pe care l-au comandat din timp, după ce proprietarii au fost somați de reprezentanții PAS să anuleze cursele, iar mulți au fost opriți din drum de poliție și împiedicați să ajungă la Chișinău.

Mai mult decât atât, forțele de ordine i-au împiedicat, și de această dată, pe organizatori să instaleze o scenă și echipament de sonorizare, la fel ca și în cazul protestullui din 19 iunie. Potrivit președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu, poliția a sechestrat două scene, care urmau să fie aduse în piață.

Un alt abuz din partea forțelor de ordine i-a vizat pe protestatarii care au venit la Chișinău cu corturi pe care urmau să le instaleze în fața Parlamentului. O bună parte din ele au fost pur și simplu confiscate, fără nicuin fel de explicații.

Toate aceste acțiuni au avut loc în contextul în care protestul s-a desfășurat cu respectarea tuturor normelor și procedurilor legale, iar Ministerul de Interne a fost informat cu mult timp înainte despre toate detaliile acțiunii.

În pofida acestor piedici, oamenii au venit la protest în număr foarte mare. Potrivit organizatorilor, aproximativ 40 de mii de persoane au participat la acțiune.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata