Peste 350 de cetățeni străini au primit refuz de intrare în R. Moldova

0

În perioada 31 octombrie – 6 noiembrie, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 139 de evenimente cu documentarea a 147 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră şi migrațională a Republicii Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 49 de procese verbale și 57 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 382.150 lei și încasarea amenzilor de 141.725 lei, transmite Știri.md.

– 52 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
– 24 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 57 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
– opt cazuri de trafic ilicit de bunuri.

În decursul săptămânii precedente 354 de cetățeni străini, dar și 69 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Au fost declanșate 277 de consemne, dintre care opt consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 269 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 320.013 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 84.137 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 51% din totalul de traversări, iar 32% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 17% din treceri ale frontierei aeriene. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci și PTF Giurgiulești-Galați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata