Peste 570 de oameni au murit în timpul pelerinajului de la Mecca

0

577 de oameni au murit în timpul marelui pelerinaj musulman Hajj la Mecca, Arabia Saudită, conform unui raport întocmit de AFP. Printre victime se numără cel puțin 323 de pelerini egipteni, majoritatea decedând din cauza căldurii extreme, potrivit a doi diplomați arabi.

 „Toți au murit din cauza căldurii”,cu excepția unui pelerin care a murit după ce a fost rănit într-o mulțime, a explicat unul dintre diplomați, menționând că cifrele provin de la morga unui spital din districtul Al-Muaisem din Mecca. 

De asemenea, cel puțin 60 de iordanieni au murit, deși anterior Amman anunțase oficial 41 de decese.

Pelerinajul anual a început vineri la Mecca, cu participarea a peste 1,8 milioane de credincioși, majoritatea din străinătate. Anul acesta, pelerinajul a avut loc în plină vară, într-una dintre cele mai fierbinți regiuni din lume, cu temperaturi care au atins 46 de grade Celsius.

În fiecare an, zeci de mii de pelerini încearcă să participe la Hajj fără a avea vizele oficiale, ceea ce îi împiedică să aibă acces la facilitățile cu aer condiționat oferite de autoritățile saudite. 

Unul dintre diplomații care au discutat cu AFP a menționat că numărul deceselor egiptene a fost considerabil crescut din cauza prezenței pelerinilor fără autorizație. Alte țări care au raportat decese în acest an includ Tunisia, Indonezia, Iran și Senegal.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata