Două persoane și-au pierdut viața în urma nerespectării regulilor antiincendiare

0

Două persoane și-au pierdut viața în urma nerespectării regulilor antiincendiare. Primul caz a fost înregistrat în amiaza zilei de 18 iunie în localitatea Miclești, raionul Criuleni. Aici, într-o casă de locuit cu două nivele a izbucnit un incendiu, în urma căruia au ars mai multe bunuri materiale din interiorul unei odăi. Incendiul a fost stins de populație până la intervenția pompierilor, iar ulterior în interiorul locuinței a fost depistat cadavrul carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 56 de ani. În urma analizei efectuate de specialiști la fața locului s-a stabilit, prealabil, că incendiul ar fi izbucnit din cauza imprudenței în timpul fumatului.

Un alt caz a avut loc tot în ziua de 18 iunie către ora 13:47 într-un apartament de pe bulevardul Dacia 49/1 din municipiul Chișinău. Conform informațiilor recepționate, aici s-a produs un incendiu, unde au ars hainele de pe corpul unui bărbat în vârstă de 82 de ani, care s-a ales cu arsuri pe circa 40% din suprafața corpului, iar în consecință acesta a decedat. Incendiul s-a autostins până la intervenția pompierilor. O cauză prevenită a producerii incendiului ar fi nerespectarea regulilor antiincediare în timpul utilizării focului deschis.

Toate circumstanțele izbucnirii incendiilor urmează a fi stabilite de organele de resort.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 44 situații de risc, printre care 25 intervenții la incendii și 19 intervenții căutare-salvare. De la începutul anului 2024 au fost înregistrate 715 incendii, unde și-au pierdut viața 54 de persoane, inclusiv 2 minori.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata