Peste 8.000 de refugiați ucraineni, stabiliți în localitățile din țară, au beneficiat de consiliere juridică, psihologică și socială pentru a se integra în comunități prietenoase, cu acces la educație, servicii de sănătate, dar și de informații cu privire la statutul și drepturile refugiaților.
Timp de un an, 12 echipe mobile au oferit asistență multidisciplinară în 393 de localități, inclusiv pentru 2.000 de localnici, în cadrul proiectului „Oameni implicați. Comunități solidare.”, implementat de Centrul de Drept al Femeilor (CDF) cu susținerea OXFAM.
Echipele mobile, formate din asistent social, jurist și psiholog, au soluționat cele mai urgente probleme cu care se confruntă refugiații ucraineni, ajunși în Moldova.
Prin urmare, persoanele au obținut sprijin pentru a beneficia de ajutorul financiar garantat, ghidare pentru obținerea codului personal MD, facilitarea accesului la servicii medicale și sociale, înscrierea copiilor în instituții de învățământ, angajarea în câmpul muncii și consiliere psihologică continuă pentru a depăși situațiile de criză.
În total, 8.772 de refugiați și 2.889 de localnici din 32 de raioane, municipiile Chișinău și Bălți, au beneficiat de serviciile echipelor mobile.