Peste 800 de persoane scoase din zona orașului Gandia din cauza unui incendiu de vegetație

0

Autorităţile spaniole au evacuat cel puţin 800 de persoane din jurul oraşului de coastă Gandia din regiunea estică Valencia, după izbucnirea unui incendiu de vegetaţie care s-a extins rapid în timpul nopţii, din cauza vânturilor puternice.

Regiunea, dar şi o mare parte din estul Peninsulei Iberice erau în alertă maximă pentru a doua zi consecutiv din cauza vânturilor puternice, pe fundalul furtunii Ciaran, care s-a abătut asupra Europei de Vest, au anunțat autoritățile, potrivit Agerpres.

Spania a fost afectată de o secetă prelungită în ultimii ani, pe care ploile recente au atenuat-o doar într-o mică măsură. Seceta şi temperaturile peste cele normale pe perioada verii şi în timpul unei părţi a toamnei au contribuit la răspândirea incendiilor de vegetaţie.

Peste 1.000 de hectare sunt afectate de flăcări

Incendiul a izbucnit joi în apropierea satului Montichelvo, au anunţat serviciile de urgenţă. Circa 2.500 de locuitori din satele Potries şi Ador au fost sfătuiţi să rămână în case, deoarece vântul a dus fumul spre locuinţele lor.

Autorităţile au estimat că între 1.000 şi 1.400 de hectare de teren ar putea fi afectate de flăcări.

Guvernul regional din Valencia a cerut Unităţii Militare de Urgenţă să asiste pompierii în lupta cu flăcările.

Preşedintele guvernului regional, Carlos Mazon, a declarat că încă nu se cunoaşte cauza incendiului şi că aceasta va fi investigată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata