Peste 84 000 lire sterline nedeclarate, depistate asupra unui șofer de autocar la postul vamal Leușeni

0

Ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal și procurorii PCCOCS investighează o schemă de contrabandă cu peste 84 000 de lire sterline, demascată la postul vamal Leușeni, în dimineața zilei de marți, 23 noiembrie 2021.

Potrivit materialelor dosarului, banii au fost depistați de vameși la intrare în țară, în rucsacul unuia dintre șoferii autocarului unei curse ocazionale „Marea Britanie-Republica Moldova”, în baza unor informații operative oferite de Serviciul de Informații și Securitate.

Bărbatul este cetățean al Republicii Moldova, originar din Chișinău și are vârsta de 47 ani. Acesta a încercat să traverseze punctul de trecere al frontierei pe jos, cu rucsacul în spate, sperând că astfel va reuși să evite controlul de specialitate. Însă, angajații vamali l-au observat în timp ce se îndrepta în direcția de intrare în Republica Moldova, aflându-se după linia de control. Prin urmare, bărbatul a fost oprit și supus verificărilor.

După cercetarea capturii de bani, oamenii legii au stabilit că suma de bani găsită în rucsac se ridică la 84 100 de lire sterline.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru tentativă de contrabandă a bunurilor, valoarea cărora depășește 8000 de unități convenționale. În cadrul urmăririi penale, organele de anchetă urmează să stabilească proveniența banilor, persoanele implicate în schema infracțională, precum și alte circumstanțe relevante cazului.

În baza probelor acumulate, suspectul a fost reținut pentru 72 de ore pentru continuarea obiectivă a investigațiilor.

Notă: Potrivit legii, suspectul este considerat nevinovat, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata