Poliția de frontieră a convocat o ședință cu autoritățile din administrația aeroportuară

0

Fluidizarea traficului de pasageri și neadmiterea blocajelor la intrarea în terminalul aeroportului, au fost doar unele din subiectele discutate în cadrul ședinței de lucru dintre Poliția de Frontieră, S.R.L. „Avia-Invest” și Autoritatea Aeronautică Civile.

În contextul condițiilor climaterice nefavorabile pe parcursul sezonului de toamnă-iarnă, reprezentanții Poliției de Frontieră au venit cu inițiativa de a întreprinde un șir de măsuri pentru a oferi un confort optim, climat liniștit și de siguranță tuturor cetățenilor care părăsesc Republica Moldova pe cale aeriană. 

Astfel, în cadrul întrunirii a fost stabilit un mecanism de conlucrare eficientă și trasate următoarele sarcini care urmează a fi realizate în termeni urgenți:
–    S.R.L. AviaInvest va analiza opțiuni pentru oferirea unui confort termic pasagerilor care sunt în așteptarea curselor aeriene în fața aeroportului și anume amplasarea unor corturi temporare în fața aeroportului. 

–    S.R.L. AviaInvest va urgenta procedurile necesare pentru asigurarea instalării noului echipament de securitate cu raze-X de model Rapiscan (aparat de scanare a bagajelor), fiind unul necesar în efectuarea controlului de securitate a pasagerilor la intrarea suplimentară în terminalul aeroportului, inclusiv și a reparației/mentenanței echipamentului existent.

–    Autoritatea Aeronautică Civile va analiza capacitățile maxime de procesare a traficului de pasageri în cadrul aeroportului și ajustării graficului curselor aeriene în vederea neadmiterii formării aglomerațiilor de pasageri în PTF AIC. 

–    Poliția de Frontieră, S.R.L. AviaInvest și Autoritatea Aeronautică Civilă, fiecare pe zona sa de competență, vor asigura măsuri de informare, a cetățenilor despre acțiunile întreprinse de către autorități, pentru gestionarea riscurilor conexe securității publice în aeroport (comunicare, pliante informative, expedierea mesajelor prin intermediul telefoanelor mobile).

Reamintim că: În contextul măsurilor de protecție și prevenție pe linia de securitate aeroportuară, intervenim cu solicitarea către Dvs. de a vă prezenta în Aeroportul Internațional Chișinău, cu cel puțin trei ore până la zborul rutei planificate. Astfel, veți ajuta autoritățile responsabile în degajarea circulației rutiere – excluderea ambuteiajelor din fața aerogării, dar și la fluidizarea afluxului de călători, prin nepermiterea formării rândurilor la intrarea în Aeroport.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata