Cele 43 de milioane de euro și dolari, din conturile off-shore ale lui Andrei Spînu, în vizorul Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor

0

Informația care a apărut în spațiul public, potrivit căreia viceprim-ministrul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, are pe conturile sale off-shore 43 de milioane de euro și dolari, ar fi ajuns și în atenția Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor. Potrivit presei, care citează surse din Guvern, reprezentanți acestei structuri s-au autosesizat și efectuează verificările corespunzătoare. Instituția nu a publicat vreun anunț oficial în acest sens.

Aceleași surse mai menționează că Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor va verifica informația, chiar dacă țările precum Hong Kong sau Cipru, acolo unde Andrei Spînu și-ar ține banii, nu sunt foarte cooperante când vine vorba despre dezvăluirea informațiilor bancare.

Amintim faptul că liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a dezvăluit că vicepremierul Andrei Spînu are mai multe conturi bancare și off-shore, unde ascunde 43 de milioane de dolari și euro, dar pe care nu le-a inclus în declarațiile de avere.

Prin urmare, Șor a făcut un denunț la Procuratura Generală împotriva lui Spînu. El și-a exprimat speranța că atunci când Procuratura va deveni independentă și nu va mai fi capturată, va examina va iniția urmărirea penală în temeiul bănuielii rezonabile privind neincluderea intenționată în declarația de avere și interese personale a conturilor în valută străină. Mai mult, Ilan Șor a solicitat și Autorității Naționale de Integritate să verifice proveniența banilor și dacă aceștia au fost sau nu incluși în declarațiile de avere ale lui Andrei Spînu.

Sursa: Telegram MOLDOVA Live

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata