Cazinou clandestin, demascat de polițiști

0

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a  INI, au intrat în posesia unei informații operative despre activitatea unui cazinou ce activează clandestin, în sectorul Buiucani al capitalei.

Activitatea ilegală a cazinoului a fost documentată pe parcursul a două luni, timp în care grupul de urmărire penală și de investigație au acumulat material probatoriu pe caz.

Activitatea ilegală era coordonată de un bărbat de 59 de ani, locuitor al municipiului Chișinău, anterior judecat pentru comiterea diferitor genuri de infracțiuni.

Pentru a participa la joc, persoanele trebuiau să aibă la ei suma de 5 000 lei și  era obligatoriu să fie recomandați de alte persoane de încredere din cercul de prieteni ai organizatorului. Miza minimă de participare la joc constituia 1 000 de lei.

Forțele de ordine au dispus efectuarea percheziție autorizată, unde în urma intervenției polițiștilor  în incinta sălii de joc,  au fost depistate nouă  persoane, dintre care 7 participanți, o angajată și organizatorul.

În cadrul percheziției au fost depistate și ridicate telefoane mobile, bani în valută națională cât și străină, înscrisuri de ciornă ce țin de activitatea ilegală desfășurată, fișe în echivalentul la 500 000 de lei.

Bărbatul este cercetat în stare de libertate pentru încălcarea legislației privind organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc care constituie monopol de stat.

Acțiunile de documentare au fost desfășurate de angajații Direcției investigații criminalitate organizată a  INI,  de comun cu ofițerul de urmărire penală din cadrul IP Buiucani al DP mun. Chișinău, procurorii  Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Buiucani și  cu suportul mascaților de la BPDS ,, Fulger ”.

Cazul este documentat în continuare de către organele de drept în stabilirea tuturor circumstanțelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata