Politologul Ian Lisnevschi dezvăluie cauzele creșterii criminalității în Chișinău

stack of folders and a judge gavel on a desk, isolated on a white background, concept for justice, business and finance, copy space, selected focus, narrow depth of field
0

Chișinăul a fost recent inclus în topul celor 10 orașe cu cea mai ridicată rată a criminalității din Europa de Est conform informațiilor Crime Index, prezentate de politologul Ian Lisnevschi pe canalul său de Telegram.

Analizând această problemă, Lisnevschi a evidențiat mai multe cauze principale ale creșterii criminalității în capitala Moldovei. Printre acestea se numără inegalitatea economică, șomajul și nivelul scăzut de educație. Lipsa intervenției guvernamentale în soluționarea acestor probleme a contribuit la accentuarea situației în perioada 2020-2024.

Potrivit rezultatelor sondajelor realizate de compania Intellect Group, populația consideră că prioritățile în combaterea criminalității ar trebui să fie lupta împotriva sărăciei, creșterea numărului de locuri de muncă și dezvoltarea în domeniul educației. De asemenea, se subliniază importanța armoniei interetnice și a dialogului între diferitele grupuri sociale pentru a preveni escaladarea tensiunilor care pot duce la creșterea criminalității.

În concluzie, politologul Ian Lisnevschi subliniază importanța elaborării unui plan anticriză care să țină cont de factorii menționați pentru a reduce nivelul de criminalitate și a asigura dezvoltarea durabilă a regiunii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata