PP Șansă a contestat decizia CSE cu privire la excluderea din alegeri

0

Partidul „Șansă” a contestat decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) cu privire la excluderea din cursa electorală pentru alegerile locale din 5 noiembrie. Anunțul a fost făcut astăzi, de către reprezentanții formațiunii politice.

În comunicat se menționează că judecătoria Chișinău, sectorul Râșcani, a refuzat să examineze cauza și a expediat-o Curții de Apel Chișinău. La Apel, doi judecători s-au recuzat deja și refuză să judece cazul, nimeni nu vrea să-și asume responsabilitatea.

În această situație, Curtea Supremă de Justiție va trebui să decidă cine va examina recursul Partidului Șansă.

De menționat că Partidul Șansă a sesizat deja autoritățile electorale de nivelul al doilea de circumscripție cu privire la contestație, solicitând suspendarea deciziei CSE până la pronunțarea hotărârii judecătorești. 

„Conform legii, această acțiune suspendă automat hotărârea CSE de excludere a partidului din cursa electorală. Ca urmare, în prezent, imprimarea pe buletinele de vot, în dreptul Partidului „Șansă”, a cuvintelor ВЫБЫЛ sau RETRAS nici nu poate fi pusă în discuție”, se mai arată în mesajul PP Șansă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata