Premierul Dorin Recean a vizitat Centrul socio-cultural multifuncțional Hîrtop, renovat în cadrul programului „Satul European”

0

Prim-ministrul Dorin Recean și-a început vizita în raionul Cimișlia la Centrul socio-cultural multifuncțional Hîrtop, renovat în cadrul programului guvernamental „Satul European”

 

Grație acestui program, Casa de Cultură din Hîrtop a fost dotată cu sistem de cinema, echipament audio de înaltă calitate, sisteme de iluminat moderne și un studio de producție. Aproape 15 000 de cetățeni din zonă beneficiază de serviciile centrului, unde au loc proiecții cinematografice autohtone, spectacole de teatru, concerte, evenimente locale și spații expoziționale.

 

Șeful Executivului, împreună cu ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a vizitat la Centru și expoziția de fotografii realizate în Hîrtop de un turist american, precum și stația locală de radio.

 

„În calea noastră de integrare în Uniunea Europeană, Guvernul va continua să susțină proiectele menite să îmbunătățească calitatea vieții oamenilor, să dezvolte localitățile și să consolideze comunitățile locale”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean la Hîrtop.

 

Șeful Guvernului a oferit bibliotecii din Hîrtop primul set de cărți, colectate în cadrul inițiativei „Biblioteca de sub brad”. Alte peste 5300 de cărți vor fi distribuite în localitățile din Republica Moldova în timpul apropiat. Premierul a discutat cu elevii care frecventează biblioteca publică și i-a îndemnat să investească în continuare în lectură.

„Să investiți  și să multiplicați dorința de lectură în rândul tinerilor”, a menționat Dorin Recean.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata