Premierul Recean la Forumul „The Economist”: Republica Moldova, pregătită să contribuie la securitatea Europei

0

Extinderea Uniunii Europene în Europa de Est și Balcanii Occidentali este o investiție în pace și prosperitate, iar Republica Moldova este pregătită să contribuie la securitatea Europei și să avanseze în parcursul său european. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Dorin Recean la Forumul anual pe teme de actualitate, organizat de publicația „The Economist”, ediția a 28-a.

În discursul său, șeful Executivului a vorbit despre consecințele războiului brutal al Federației Ruse împotriva Ucrainei, menționând că acesta afectează întreaga Europă, iar atacurile cibernetice și războiul informațional asupra democrațiilor sunt resimțite pe întregul continent. Cu toate acestea, potrivit premierului, Republica Moldova continuă să întărească instituțiile, să asigure pacea și să creeze noi oportunități pentru cetățeni și investitori. 

„Republica Moldova construiește Europa acasă. Deși cu un război la graniță, noi avem un plan de dezvoltare națională care să transforme țara noastră într-un stat cu adevărat european și prosper, cu condiții mai bune de viață pentru fiecare cetățean”, a spus premierul Dorin Recean

De asemenea, prim-ministrul s-a referit la eforturile depuse de autoritățile de la Chișinău pentru combaterea corupției, reformarea justiției și menținerea securității regionale, dar și la următorii pași care vor fi parcurși de Republica Moldova pe calea de integrare europeană. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata