Preoții din Moldova, sancționați verbal pentru mesajele pro-război

0

Unii parohi de la Mitropolia Moldovei ar fi fost sancționați verbal, pentru că promovau mesaje pro-război. Cel puțin asta a declarat episcopul de Soroca, Ioan, fără însă a da nume. Acesta a mai dat de înțeles că acești preoți ar putea fi pedepsiți mai dur dacă vor continua un asemenea „discurs agresiv”.

„Dacă preoții vin cu asemenea declarații, atunci doar regretăm comportamentul unor astfel de slujitori. Au fost sesizați acești preoți. Noi, ca instituție, ne-am autosesizat și, deocamdată, ei au fost sancționați verbal. Dar dacă vor continua cu un asemenea discurs agresiv, sigur că asupra lor va fi aplicată o altă pedeapsă canonică”, a spus el, transmite democracy.md, cu referire la tv8.md. 

Deși la nivel oficial, Mitropolia Moldovei condamnă agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, unii preoți din această structură ecleziastică colportează sistematic în predicile lor tezele rostite de patriarhul Kiril și de clericii subordonați Bisericii Ortodoxe Ruse din Rusia și Ucraina.

Care este rolul clericilor propagatori ai minciunilor elaborate în laboratoarele Kremlinului în războiul informațional dus de Rusia împotriva Republicii Moldova? Răspunsul îl aflați în investigație.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata