Președinta Comisiei de control al finanțelor publice și președintele Curții de Conturi au discutat implementarea condiționalităților UE în domeniul controlului financiar

0

Președinta Comisiei de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi, a avut, astăzi, o întrevedere cu președintele Curții de Conturi, Marian Lupu. Oficialii au discutat procesul de implementare a angajamentelor asumate de țara noastră odată cu obținerea statutului de țară candidat la aderare la Uniunea Europeană. În special, au fost analizate recomandările din capitolul 32 al Opiniei Comisiei Europene, care vizează controlul financiar.

Constatând aprecierea pozitivă a implementării recomandărilor la capitolul respectiv, Tatiana Cunețchi și Marian Lupu au vorbit, totodată, despre recomandarea care ține de consolidarea independenței bugetar-financiare și organizaționale a Curții de Conturi. Mai exact, au fost examinate acțiunile de modificare a cadrului legislativ și normativ în domeniu, în colaborare cu autoritățile administrației publice centrale, dar și cu comisiile parlamentare.

„Vom fi deschiși pentru colaborare cu toate instituțiile vizate în procesul de implementare a recomandărilor și vom oferi toată susținerea Curții de Conturi și inițiativelor sale”, a declarat președinta Comisiei de control al finanțelor publice.

Președintele Curții de Conturi va continua discuțiile în cadrul altor comisii parlamentare permanente, activitatea cărora are tangențe cu domeniile vizate în capitolul 32 al Opiniei Comisiei Europene.

Totodată, la inițiativa Președintei Comisiei de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi, s-a convenit asupra organizării trimestriale a audierilor pe marginea realizării recomandărilor Curții de Conturi înaintate în Rapoartele sale de audit, cu participarea entităților auditate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata