Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Steven Fisher

0

Șefa statului a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul britanic, Steven Fisher, cu prilejul sfârșitului misiunii sale diplomatice în Republica Moldova. În ultimii ani, legăturile dintre Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord s-au consolidat semnificativ, aspect reflectat prin vizite bilaterale, colaborarea intensificată în lupta împotriva corupției și facilitarea comerțului. Începând cu 1 august 2023, Regatul Unit a eliminat taxele de import și contingentele tarifare pentru șapte produse agricole moldovenești, creând astfel oportunități noi pentru exportatorii din Moldova.

Șefa statului a apreciat eforturile Ambasadorului Fisher de a întări relația dintre Moldova și Regatul Unit și de a stimula cooperarea bilaterală. Președinta a exprimat recunoștință pentru sprijinul continuu al Guvernului britanic în domeniul securității. Cooperarea strânsă cu parteneri de încredere precum Marea Britanie stă la baza proiectului noii strategii de securitate națională a Moldovei, a subliniat șefa statului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata